Cuantumul lunar este de 1.000 USD, suma fiind destinata acoperirii cheltuielilor de hrana, cazare, transport local, procurarii de carti si rechizite si, eventual, pentru plata unor taxe scolare pe perioada aprobata. Totodata, studentul va beneficia, gratuit si o singura data intr-un an universitar, de bilete de transport international, pana la locul de stagiu si retur.

In dosarul de inscriere pentru concursul de burse, candidatul trebuie sa prezinte situatia scolara privind promovarea anilor de studii anteriori sau obtinerea diplomei, dupa caz, precum si scrisoarea oficiala de primire din partea universitatii din strainatate. Altfel spus, el este cel care isi va cauta universitatea din strainatate, dispusa sa-l inscrie ca bursier. Termenul limita de depunere a dosarului, pe adresa registraturii MEC, este 31 martie 2005.

Ministerul Educatiei atentioneaza ca criteriile de selectie a dosarelor sunt "importanta specializarii, cu prioritate din cadrul domeniilor de interes ale Romaniei pentru integrarea in UE, si reprezentativitatea domeniului in tara in care se efectueaza stadiul de studii si rezultatele evaluarii". Durata unui stagiu de pregatire in strainatate va fi intre doua si zece luni. O persoana poate beneficia de aceste burse o singura data in intreaga sa activitate. La intoarcerea in tara, ea este obligata de a presta o activitate corespunzatoare calificarii obtinute, pe o perioada de minimum un an.

Informatii suplimentare pe site-ul MEC: www.edu.ro 


Sursa: www.gardianul.ro