Dragoste unica
Inima indragostita este usor de depistat in multime. Ea isi striga bucuria pentru fiecare zambet gest. Iar uneori si-n gura mare : « Striga cu mine, striga cu mine/ Te iubesc, te iubesc/ Numai cu doua cuvinte/ Imi faci viata mai fierbinte/ Si zilele fericite, viata mea. »
Iubirea Aceasta pura si atat de sfidatoare fata de grijile cotidiene este imbracata in declaratii si juraminte ce-l innobileaza pec el care le face si-o incununeaza cu mandrie pe cea care le primeste.
« Te ador, te ador/ Te ador pana mor/ Iubirea vietii mele/ Si te iubesc de la pamant pana la cer/ Si dincolo de stele ».
Sau : « Pet tine jur iubire te iubesc de mor/ Tu pentru mine esti iubirea ochilor/ Mai stai, mai stai, mai stai, mai stai/ Da-mi sarutul noptilor de mai ».
Si : « As sta 3 zile sub soare/ Fara apa si mancare/ Dar fara dragostea ta/ Nicio zi n-as rezista ».

Sacrificiul
Pentru o relatie de iunire se merge pana in panzele alvve si nu mai conteaza decat a trai impreuna.
« Las mama, las tata/ las tot ce-i al meu de dragul tau/ De tine, de tine are nevoie sufletul meu ».
Ori : « Tot ce vreau, tot ce vreau/ Doua vieti langa tine sa stau/ Tu iubeste-ma doar cum stii tu/ Da ™ cere-mi tot ce vrei si eu n-am sa spun nu ».

Subiect tabu
Ca ne convine sau nu, de cand e lumea si pamantul, exista si amanti. Aceasta ispita, deopotriva pentru el si ea, pare sa dainuie indiferent de cate apocalipse vin peste noi.
Amantul se destainuie : « Iubesc femeia altuia/ Femeia ce nu-i a mea/ Nu e numai vina mea/ E si vina ei ca si ea ma vrea ».
Se pare ca desi regreta pacatul nu are cum sa se abtina la fel ca si sotul ce isi imparte viata familiala cu o amanta : « Sa iubesti doua femei/ Sa nu stii pe care-o vrei/ Una-i mama la copii/ Alta-i pofta inimii ».
Ce invatam noi de aici ? Ca, la fel ca orice viciu, dau dependenta si amant-show-urile astea !

P.S. Te iubesc
Zilele trecute am ascultat un cantec foarte tristut si am zis : « Uiti ce se potriveste cu ceea ce traim noi aici, care suntem despartiti de iubiti ». Iar o colega mi-a spus : « Exact asta si este. Tipul a scris cantecul din inchisoare».
Am retinut finalul : « Iubirea imi da putere oriunde as fi/ As da orice sa-ti vad ochii macar o zi/ Si chiar daca nu-ti vad ochii si sunt prea departe/ Inima stie ca nimic nu ne desparte ».
Va las pe vo sa fredonati in continuare iubirea si dorul. Eu ma duc sa-l sun pe al meu si sa-i spun : « Esti barbatul vietii mele/ Trandafirul meu iubit/ Intre miile de stele/ In sfarsit te-am intalnit ».