Cu totii vrem sa luam Lumina oriunde am fi. Oriunde.
Cand putem, mergem in locuri sfinte si in locuri unde glasul preotului nu este perturbat de zgomotul traficului.
Cand nu putem sa plecam departe, mergem la biserica din cartier, la biserica parintilor si a bunicilor nostrii sau la vreo catedrala.
Exista insa oameni care nu pot merge dupa Lumina si la care Lumina vine la ei.
Sunt cei aflati pe paturi de spital.
Sunt cei tinuti de paralizie in case. Sunt bolnavii de prin spitalele de psihiatrie. Si mai sunt si altii. Si mai sunt si puscariasii.
Ne ste mila doar de cei bolnavi, de batrani si de copii si uitam ca in inchisori sunt oameni. Sunt oameni care au gresit fata de normele societatii, dar care au ramas oameni. Si ei bolnavi. Si ei copii.
Sunt oameni care asteapta iertarea societaii din prima zi de puscarie. Si pentru unii trec ani, ani multi pana cand vine ziua eliberarii.
Dar iertarea? Iertarea nu o mai primesc. Pentru totdeauna vor fi cei vinovati. De ce? Oare nu spune Iisus sa arunce piatra cel care stie ca nu are pacat?
Oameni buni, e timpul sa iertam. E timpul sa ne iertam pe noi, pe frati , pe vecini, pe colegi , pe sefi, pe prieteni, pe iubiti, pe iubite, pe toti. Si pe detinuti inclusiv.
Oare nu din dragoste pentru oameni Fiul lui Dumnezeu s-a lasat rastignit? Si nu spune El ca a venit pentru toata lumea? Cum putem sa nu-L iubim pe Iisus daca nu ii iubim pe cei pe care El i-a iertat? N-a spus El sa il iubim pe aproapele nostru ca pe noi insine? N-a spus ca aproapele este fratele nostru sau prietenul sau familia ci este oricine.
Iertati, oameni buni! Iertati puscariasii macar o data in viata!
Iar de aveti timp, trimiteti o scrisoare cuiva care este inchis.Nici nu stiti cata bucurie e in sufletul unui detinut cand este chemat la vizeta pentru o scrisoare. E semnul ca cineva s-a gandit la el, ca nu e uitat. Ca e asteptat. E speranta lui de bine. E forta pe care o primeste pentru a trai dupa gratii, izolat de tot ceea ce inseamna viata secolului XXI.
Si, de aveti cum, faceti un cadou. Habar n-aveti cat de apreciata este la ei si o Eugenie care se da in dar! In schimb iti dau multumiri si urari de sanatate pentru tine si familia ta cat n-ai auzit intr-un an!
Lasati Lumina sa va intre in suflet! Nu o luati doar de decor!
Luminati-va , oameni buni, inimile! Alungati din voi ura si dusmania! Nu va mai grabiti sa-i judecati atat de usor pe cei de langa voi!
Bucurati-va de Sfanta Inviere! Bucurati-va! Bucurati-va!
Pana si un detinut se bucura cand preotul inchisorii ii aduce Lumina Invierii in celula, dar voi care va puteti imbracisa familia?
Hristos a inviat!