In cartea lui Jim Schnabel „Remote Wiewers: The Secret History of America Psychic Spies”-1997, profetii secolului XX erau numiti oameni inzestrati cu „vedere la distanta”.
Desi „vederea la distanta” se poate manifesta diferit de la persoana la persoana, procedura generala este aceeasi pentru fiecare „ profet”.
De cele mai multe ori se incepe printr-o relaxare usoara cu ochii inchisi, iar receptorul lucreaza cu impresiile senzoriale provocate de evenimente care se pot petrece oriunde in lume; de la te miri ce detalii din camera alaturata, intr-un loc din desert sau intr-un parc din China.
Antrenat in a distinge intre multe feluri de senzatii, clarvazatorul(profetul) atribuie apoi repere, fiecarei experiente, rafinandu-si impresiile, pana in a obtine detalii din ce in ce mai reprezentative: sunete, mirosuri, gusturi, senzatii si imagini, toate astea pot aparea pe parcursul unei astfel de calatorii.
Practic, oricine prin antrenament o poate face fara a depune mari eforturi.
Pregatirea prin care „ Privitorii la distanta” invata sa accepte si sa inregistreze asemenea impresii, fara nici o partinire, este criteriul care il deosebeste de un visator obisnuit, neantrenat.
Daca ar fi sa definesc notiunea de „vedere la distanta”i-as spune – capacitatea de a-ti proiecta constienta proprie dintr-un loc in altul.
Fara a-mi asuma verificarea din cel putin 3 surse a acestei sumare si poate ciudate definitii date unei si mai „ciudate” indeletniciri a oamenilor, ironia soartei face ca abia acum, in ultimii zeci de ani, stiinta moderna sa confirme unele principii ale acestei „ tehnologii” care zace undeva in interiorul nostru si care culmea a fost inteleasa de profeti acum 2500 de ani.
Multi oameni au primit primele informatii in legatura cu stiinta de a vedea evenimente reale, care se petrec la distanta de la emisiuni Tv sau radio, difuzate tarziu, noaptea. Multi s-ar fi aventurat in lumea unui Pamant din mileniul urmator, uneori cu rezultate tulburatoare, dar nu surprinzatoare.
Fizica cuantica sugereaza existenta mai multor variante posibile de viitor, pentru fiecare moment al vietii noastre.
Fiecare situatie din viitor se afla intr-o stare de repaus, pana cand este trezita de alegerile facute de noi in prezent.