În fiecare zi sunt depistate de catre echipele de control peste 100 de persoane care folosesc mijloacele de transport în comun fara a achita costul calatoriei. Comparativ, în perioada similara a anului trecut se înregistra un numar cu aproximativ 50% mai mic de calatori fraudulosi. În aceste conditii RAT Brasov face un apel catre toti cetatenii pentru a întelege obligativitatea validarii biletului la fiecare calatorie si reaminteste faptul ca oferirea de bani conducatorilor auto nu reprezinta o plata a transportului, ci o contraventie.

RAT Brasov face eforturi considerabile pentru a mentine actualul nivel al preturilor abonamentelor, stabilit în urma cu patru ani (1 iulie 2006) si pe cel al biletelor, stabilit în urma cu trei ani (1 iulie 2007). RAT a evitat în ultima perioada sa majoreze tarifele de calatorie, desi în ultimii trei ani preturile carburantilor, anvelopelor, acumulatorilor etc. au crescut cu aproximativ 50%, iar în urma cu câteva luni s-a majorat si cota de TVA. RAT Brasov ofera la ora actuala un pret redus al biletelor comparativ cu alte orase din tara: Timisoara, Craiova si Oradea– 2 RON/calatorie, Iasi – 1,9 RON/calatorie, Cluj Napoca si Constanta – 1,75 RON/calatorie etc.

Regia Autonoma de Transport Brasov îsi va continua demersurile pentru a oferi calatorilor conditii de confort si siguranta, dar reaminteste faptul ca activitatea de transport public se sustine financiar într-o proportie semnificativa din veniturile obtinute din vânzarea de bilete si abonamente.

La ora actuala, RAT Brasov opereaza pe 40 de trasee, pe raza întregului municipiu, alcatuirea retelei de transport fiind realizata de la premisa ca orice calator sa poata ajunge de la locuinta la cea mai apropiata statie în cel mult 5-10 minute de mers pe jos.

###

Comunicat RAT Brasov

Silviu Stefan, purtator de cuvânt RAT Brasov