Care este oferta?

Vor fi aproximativ 15 catei si 10 pisici . Acestea sunt niste cifre estimative, fiindca pana la targ se poate sa mai fie adoptate unele dintre ele, unele se mai pot imbolnavi, mai pot aparea altele, numarul lor nu este fix. Toate pisicile sunt de rasa comuna, cateii sunt de rasa comuna si o serie de metis de lup (3 sau 4).

Care sunt responsabilitatile celui care adopta un animal?

Cel care adopta un animal de la targ va completa un formular de adoptie, in care sunt trecute si responsabilitatile lui, dupa cum urmeaza:

– respectarea normelor de ingrijire si hranire a cainelui / pisicii
– prezentarea periodica a cainelui / pisicii la medicul veterinar si respectarea recomandarilor acestuia (deparazitarile interne, externe, vaccinurile necesare, sterilizarea la varsta recomandata). Pe spatele formularului exista un tabel cu cele mai importante date legate de vaccinari / deparazitari / sterilizari
– anuntarea grupului in cazul instrainarii animalului adoptat sau in cazul decesului acestuia
– cel care adopta se obliga sa nu abandoneze animalul adoptat, si sa returneze animalul in cazul in care nu il mai doreste (din orice motiv)
– cel care adopta un animal trebuie sa constientizeze ca un animal nu este o jucarie, este o responsabilitate pentru urmatorii 10, 15 ani … poate si mai mult, daca are noroc.
– si nu in ultimul rand, nu este o obligatie, ci mai degraba o dorinta a noastra, sa pastreze legatura cu noi, sa ne mai trimita poze si vesti despre viata animalului adoptat.

Care sunt beneficiile?

Cateii / pisicile care vor participa la targ, sunt pui salvati de pe strazi, ingrijiti si crescuti de catre membrii grupului in conditii decente. Asta inseamna ca sunt animale sociabile (nu au fost tinute inchise intr-o cusca), duse la doctor, deparazitate, vaccinate (functie de varsta). Toate animalele care vor fi adoptate vor avea carnet de sanatate si daca inca nu au fost deparazitate (aceasta se face la o anumita varsta) vor avea din partea cabinetului prima deparazitare interna gratuita !
Adoptarea in mod responsabil a unui animal de la noi ne va permite sa preluam si sa ne ocupam de alte cazuri in viitor. Adoptand un animal, ajutati indirect alte animale sa aiba parte de o soarta mai buna, mai ales acum cand se apropie sezonul rece !

Ce se intampla cu animalele care nu vor fi adoptate la targ?

Animalele care nu vor fi date spre adoptie se vor intoarce momentan la membrii care au avut grija de ele. Se va incerca in continuare gasirea unui adapost pentru ele. Pe langa targ, noi promovam adoptiile animalelor pe internet, pe site-ul propriu, cat si pe alte site-uri de profil din tara.

Cine sunt ANIMA SOS?

Targul este organizat de Grupul Anima SOS in colaborare cu cabinetul veterinar Health Vet.
Grupul Anima SOS s-a infiintat in luna martie 2010, momentan avand 10 membrii activi. Grupul a fost organizat din dorinta de a ajuta animalele strazii; grupul nostru nu este un ONG, toate cheltuielile se fac din banii donati de membrii grupului sau de prieteni si familie. Activitatile grupului se axeaza in principal pe doua directii:
– gasirea de familii adoptive pentru animalele care ajung in custodia noastra,
– constientizarea populatiei in legatura cu sterilizarea animalelor, cu responsabilitatea noastra in ceea ce priveste existenta acestor animale pe strazi
Pagina web: http://anima-sos.org
Adresa de contact: contact@anima-sos.org

Care este problema cea mai mare cu care va confruntati?

Din cauza ca nu avem o locatie in care sa adapostim temporar animalele, suntem nevoiti sa preluam fiecare dintre noi cate unul sau mai multe animalute pana la adoptia acestora. Majoritatea membrilor grupului locuiesc la apartament sau au deja in custodie animalute. De aceea problema noastra cea mai mare este numarul mic de oameni dispusi sa adaposteasca temporar un animalut in nevoie pana la adoptia acestuia. Pana la gasirea unei locatii definitive pentru adapostirea temporara a animalelor mereu ne vom lovi de faptul ca nu putem salva prea multe animalute, pentru ca nu avem unde sa le tinem.

Un mesaj de final…?

Sterilizarea animalelor de companie este responsabilitatea fiecaruia dintre noi. A nu iti steriliza animalul de companie si a permite venirea pe lume a unor pui nedoriti este echivalent cu condamnarea puilor la o viata plina de chinuri (traind pe strada, la cheremul masinilor, bolilor, caldurii, frigului si foamei).

De aceea facem la apel la cititorii dumneavoastra sa faca tot ce le sta in putina pentru a preveni abandonul animalelor si sa ia atitudine atunci cand sunt martorii unui abandon sau ai unei cruzimi impotriva animalelor. Din pacate multa lume suna pentru a ne cere sa venim sa luam cainii de pe strada lor ca si cum acei caini au venit de pe Marte. Nimeni nu se simte responsabil de existenta lor, toata lumea vrea doar sa ii vada disparuti, fara insa sa inteleaga de ce acei caini au aparut, a cui e vina, cum sa previna pe viitor acest lucru.

Oricate animale am lua noi de pe strada, daca ideea de sterilizare nu este acceptata la nivelul intregii comunitati rezultatele muncii noastre vor fi atat de mici incat nu se vor zari din multitudinea de probleme generate de numarul mare de animale fara stapan. Bucurestiul este un exemplu elocvent. Cate masacre au avut loc acolo (si mai au inca), cu toate acestea Bucurestiul este in continuare plin de caini!

La final, vrem sa transmitem cititorilor dvs certitudinea ca este atat de usor sa faci un bine animalelor fata stapan, care nu au nicio vina ca traiesc pe strada! Opreste-te din goana nebuna a vietii de cu zi si fa un bine mare cu un efort mic: datorita cabinetelor veterinare cu care colaboram, cu doar 50 de lei poti sa sterilizezi o pisicuta de langa blocul tau. In felul acesta vei preveni aparitia puilor care in majoritate vor muri inainte de a atinge varsta de 2 luni. Aceasta este soarta majoritatii puilor de pisica care traiesc pe strada. Soarta cateilor de pe strada nu este mai buna, din pacate.

Relatii pentru Targul de adoptii se pot obtine la: 0726-784-509.