Ediţia din acest an aduce în faţa publicului o ofertă muzicală diversificată ce se întinde de la piese pentru duo instrumental (orgă şi saxofon, două chitări), cvartet de coarde, până la lucrări vocal-instrumentale (solo, cor şi ansamblu cameral). Compozitorii şi operele pentru care anul 2010 este unul jubiliar se vor regăsi în programul concertelor ediţiei a XII-a: Robert Schumann (*200), „Vespro della Beata Vergine” (Claudio Monteverdi) – 400 de ani de la scriere. Corul de tineret „Bach” şi Cvartetul Gaudeamus (Braşov), Quartetto Brassovia, Cantate Domino (Sibiu), Olivia Iancu şi Claudiu Lobonţ (Bucureşti), Luca Massaglia şi Isabella Stabio (Italia), sunt artiştii care în luna august vor face din biserica cetăţii fortificate Prejmer centrul muzicii de cameră sacre din Ţara Bârsei.

Diletto Musicale este unul dintre cele mai populare festivaluri de muzică clasică din perioada verii în Transilvania şi cu siguranţă cel mai important festival rural de acest gen din judeţul Braşov, reunind artişti din ţară (Braşov, Sibiu, Cluj, Bucureşti, Harghita) dar şi din străinătate (Italia, Germania, Elveţia). Din anul 1999 au avut loc 11 ediţii cu peste 50 de concerte. În ultimii ani media de participare a fost de cca. 80-100 persoane per concert, intrarea liberă fiind un semn al invitaţiei adresate tuturor.

La finalul fiecărui concert, conform tradiţiei, spectatorii şi muzicienii au ocazia de a schimba impresii la un pahar de suc de corcoduşe sau must de mere ce va fi servit în curtea bisericii.

Programul festivalului:

1 august – Corul de tineret Bach al Bisericii Negre şi Cvartetul Gaudeamus

8 august – Quartetto Brassovia

15 august – Cantate Domino

22 august – Olivia Iancu şi Claudiu Lobonţ (duo chitară)

29 august – Luca Massaglia şi Isabella Stabio (orgă şi saxofon)

###

comunicat organizatorii