Samb a t a seara se ascult a muzic a tare. Norvegienii sunt reprezenta t i de Sirenia la ARTmania Festival 2010 impreun a cu Ailyn, fermec a toarea “prin t es a ” iberic a. Dark Tranquillity , adic a regii Metal de Gothenburg, vor canta "Miserys Crown" s i "Shadow in our Blood" pe scena din Pia t a Mare. "Elect The Dead" sau primul album solo al vocalului glorioasei trupe System Of A Down, Serj Tankian, va r a sun a in Pia t a Mare. Deasupra muzicii Rock asezonata printr-o eleganta orchestra tie clasica , Serj Tankian pune mereu pe g a nduri spectatorii prin versurile sale s i impresioneaz a puternic prin vocea sa. Un spectacol magnific are loc in mijlocul lunii lui cuptor in centrul urban de la poalele Muntiilor F a g a ra s , Cindrel si Lotrului: Samb a t a , 14 August 2010, Pia t a Mare, Sibiu.

Pentru fanii vocii System of a Down, Serj Tankian vine cu primul s a u album solo "Elect The Dead". Aflat pe culmea succesului, Serj Tankian ajunge in Rom a nia la momentul potrivit s i nu dup a decenii de a s teptare, asa cum se intampl a in general cu marii arti s ti ai lumii. Împreuna cu trupa sa numita The F.C.C, Serj Tankian se preg a te s te acum pentru concertul de la Sonisphere din Finlanda unde va canta in aceea s i zi cu HIM, Alice In Chains s i Volbeat p entru 60.000 de oameni. Acela s i concert va rasuna in Piata Mare pe 14 august in Romania, la Sibiu.

*

“the sisters of mercy” cant a din anii \’80 s i au scris un capitol important in istoria muzicii contemporane. Pentru iubitorii muzicii SOM concertul din Piata Mare ar putea fi concertul anului, iar pentru cei ce recunosc ritmurile pieselor “Temple of Love”, “Vision Thing” si “Dominion” va fi mare s a rb a toare. Pionieri ai muzicii ultimelor doua decenii, britanicii sunt greu de incadrat intr-un stil muzical. Dota t i cu un Drum Machine in loc de tobe s i un bas, chitar a s i voce, “the sisters of mercy” vor incheia prima zi a festivalului pe ritmuri legendare.

*

Kamelot este o trup a foarte importanta pe scena genului Metal, prestigioas a s i influent a in ultimele dou a decenii. Faima forma t iei in randul fanilor s i a presei a crescut progresiv, fiecare dintre cele s apte albume de studio dep as indu- s i predecesorul prin calitatea versurilor s i a produc t iei. Kamelot combin a diferite stiluri definind o marc a distinct a : “Cant a m Power Metal la fel de mult ca Progressive Metal s i Gothic Metal”, spune fondatorul trupei, Thomas Youngblood. Kamelot c a nt a in 6 august pe scena de la Wacken Festival in Germania, apoi la ARTmania Festival de unde zboar a spre Budapesta pentru a canta la Sziget Festival.

*

Dark Tranquillity ofer a o experien ta intens a , puternic marcat a de r a d a cinile lor scandinave. Dark Tranquillity propune o muzic a elevat a in stilul lor personal, rafinat pan a la forma actual a in peste 20 de ani de metal, prezentat prin nou a albume. In Flames s i Dark Tranquillity sunt regii muzicii metal din Suedia. Împreun a , cele dou a trupe au creat un stil specific numit Gothenburg Metal, o ramur a a genului Metal ce con t ine muzicalitatea noului val al Heavy Metalului britanic ( NWOBHM) transmisa cu intensitatea stilului death metal. Dark Tranquillity ajung in 2010 la ARTmania Festival.

*

Sirenia se compune dintr-o infuzie de gothic metal s i rock cu influen t e muzicale clasice, perfect impletite cu ramurile intunecatului stil black metal, pe scurt, Symphonic Metal. Trupa a fost infiin t at a in 2001 de Morten Veland cand inc a mai era membru in Tristania, trupa ce a deschis edi t ia 2009 a festivalului de la Sibiu. Recapitulare general a pentru concertul din 14 August: The 13th Floor, At Sixes And Sevens, An Elixir For Existence, Nine Destinies and A Downfall.

*

Muzica Swallow the Sun este complexa si bogat a in in t elesuri. Finlandezii nu pot trece neobserva t i in scena doom altern a nd energia muzicii transmisa din col t uri uitate de lumi intunecate pan a aproape de f a pturile ce o ascult a . La cel de-al patrulea album de studio, ei continu a s a – s i rafineze stilul s i s a experimenteze cu sonorit at i dintre cele mai diverse. Pentru primul album Swallow The Sun a primit nota maxima in Kerrang, binecunoscuta revist a de rock din Marea Britanie, cel mai bun debut in topul Inferno Magazine s i multe aprecieri din partea criticilor ce spun c a STS este o trup a genial a ; asa incepe ARTmania Festival 2010.

ARTmania Festival 2010 prezinta sase concerte in Piata Mare in zilele de vineri si sambata, dar si evenimente alternative in weekend-ul 13-15 august unde publicul are acces in baza biletelor sau a abonamentelor valabile pentru Piata Mare. Acestea sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos , Carturesti , Diverta , Vodafone , Humanitas , Domo , si online, pe www.eventim.ro si www.myticket.ro , adaugand la preturile de mai jos comisionul de ticketing in valoare de 6%. În functie de perioada achizitiei costurile sunt: intre 1 iunie – 12 august: 90 RON pe zi si 160 pentru abonamente, iar intre 13-15 august: 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente.

Actiune co-finantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu si de Consiliul Judetean Sibiu .

###
comunicat organizatorii