Pe 1 si 2 aprilie 2010, intre orele 10.00-16.00, la primul Targ Slow Food „Roadele Pamantului” din 2010 veti putea sa va reintalniti cu producatorii cu care Slow Food Brasov v-a obisnuit deja: Tataran (afumaturi de Maramures), Duicu (mezeluri de Codlea), Istrate (branza de burduf in coaja de brad), Catean (branza de Rotbav), Onea (miere din Maramures), Ardelean (palinca de Salaj), Pal (turta dulce secuiasca), Breaz (vinuri si spumant de Telna), Calugar (muraturi si gemuri de Saschiz) sau Bernad ( branzeturi maturate din Valea Stramba – Harghita) .

Pe langa producatorii deja cunoscuti, Targul „Roadele Pamantului” va da ocazia celor interesati de mancarea naturala si traditionala sa cumpere pentru masa de Pasti bunatati aduse pentru prima oara la Brasov: prajituri de casa, taitei, perinite, lichiu pregatite de Reuniunea femeilor din Rotbav, mere uscate produse de familia Ciurte (Maramures), miere si produse apicole din stupina familiei Moldovan (Sanpetru, Brasov), suc de mere si afumaturi de Malancrav, afinata, paine si prajituri de casa din Sugatag (Maramures).

Dupa succesul de anul trecut cand zeci mii de brasoveni si-au facut cumparaturile la Targul Slow Food „Roadele Pamantului”, organizatorii au gasit fireasca mutarea acestui proiect in Piata Sfatului, ce a tinut de loc de targ, incepand cu epoca medievala si pana in perioada interbelica. Aici, taranii din imprejurimi si negustorii veniti de la distante mari, isi vindeau produsele localnicilor, recunoscuti pentru prosperitatea lor.

Targul Slow Food “Roadele Pamantului” pune accentul pe cele trei calitati care ar trebui sa recomande un producator autentic: bun , curat si cinstit.

Ceea ce se urmareste prin aducerea in Piata Sfatului a unora dintre cei mai reprezentativi producatori alimentari traditionali din Romania este refacerea legaturii directe dintre consumatori si producatori. Cei care isi fac cumparaturile la acest targ au sansa sa cunoasca personal producatorii, familiile acestora, stabilindu-se astfel o relatie de incredere.

Educarea gustului este un alt scop major al acestui proiect. De aceea Slow Food Brasov a initiat impreuna cu gradinita Heidi un proiect prin care copiii vor invata sa descopere gustul adevarat al mancarii.

Conviviumul Slow Food Brasov , Asociatia „Roadele Pamantului”, impreuna cu Primaria Municipiului Brasov si Consiliul Local Brasov vor organiza acest targ traditional la fel ca si anul trecut la sfarsitul fiecarei luni. Proiectul a fost inclus in calendarul de evenimente dedicate celor 775 de ani de atestare documentara a Brasovului.

###
comunicat Slow Food Brasov