“In acest an Electrolux Design Lab ofera viitorilor designeri sansa de a-si testa ideile si de a obtine informatii importante despre lumea designului comercial de produs” spune Henrik Otto, Senior Vice Presedinte in cadrul Global Design Electrolux. “Cautam concepte eco, adaptabile in timp si spatiu, care permit personalizarea si reprezinta un mod nou de a folosi spatiul domestic.”

Inscrierile se pot face pana la data de 1 mai 2010, prin intermediul site-ului www.electrolux.com/designlab.

Finala EDL 2010

In functie de design, gradul de inovatie si satisfacerea nevoilor consumatorilor, juriul va selecta in semifinala 25 de proiecte. Dintre acestea doar 8 se vor califica in finala, urmand ca studentii sa isi prezinte creatiile in fata juriului, in cadrul evenimentului final de la Londra.

Finala EDL 2010 – Romania

Editia Electrolux Design Lab de anul acesta aduce o surpriza studentilor romani care se vor inscrie in concurs. Un juriu local, din care va face parte si un reprezentant Electrolux, va analiza proiectele participante din Romania si va selecta un student care sa participe la evenimentul de la Londra.

Platforma electroluxdesignlab.ro

Pe tot parcursul anului 2010 electroluxdesignlab.ro va constitui platforma de comunicare a noutatilor pentru competitia Electrolux Design Lab. Tot aici se vor desfasura concursuri online destinate pasionatilor de design din Romania.

Premii

Castigatorul competitiei internationale Electrolux Design Lab 2010 va primi 5000 Euro si un stagiu de practica platit timp de 6 luni intr-unul din centrele de design Electrolux. Locul doi va primi 3000 de euro, iar locul trei – 2000 de euro.

Despre competitie

Electrolux Design Lab este o competitie globala de design care invita studentii la design din intreaga lume sa conceapa proiecte inovative pentru electrocasnicele folosite in viitor. Din 2003 pana in prezent mii de studenti din peste 100 de tari au participat la competitia Electrolux Design Lab. In anul 2009 Romania a avut 18 reprezentanti inscrisi in concurs, iar 2 dintre ei s-au calificat in semifinala.

*Sursa: ONU.

***

Grupul Electrolux este unul dintre cei mai mari producatori din lume de aparatura electrocasnica si de uz profesional, cu vanzari anuale de peste 40 de milioane de produse pentru clienti din peste 150 de tari. Compania pune accent pe inovatie pornind de la cunoasterea aprofundata a nevoilor reale ale consumatorilor casnici si profesionali. Electrolux produce echipamente frigorifice, masini de spalat vase, masini de spalat rufe, aspiratoare si aragaze ce sunt vandute sub marci renumite ca Electrolux, AEG-Electrolux, Eureka si Frigidaire. In anul 2008, vanzarile Grupului au fost de 105 miliarde coroane suedeze, iar numarul total de angajati este de 55.000 de persoane.

Doriti sa aflati mai multe despre Electrolux? Accesati site-ul www.electrolux.ro/press.

###

comunicat Raluca Munteanu raluca.munteanu@loweworldwide.com