Cei 20 de corişti vor interpreta colinde din Transilvania, alături de piese ale unor compozitori internaţionali dedicate timpului aşteptării Mântuitorului. Publicul prezent pentru prima dată în Turnul Alb la un concert va avea ocazia să asculte şi lucrări ale compozitorilor braşoveni Rudolf Lassel, Paul Richter sau Dan Pavelescu.

Intrarea la acest concert este liberă, cei prezenţi putând face donaţii la sfârşitul concertului pentru clopotul din turnul Casei Sfatului. Toţi cei care doresc să aducă o contribuţie financiară la repararea mecanismului din turn pot face o donaţie în contul deschis la Raiffeisen Bank, agenţia Braşov, Piaţa Sfatului, cod IBAN RO66RZBR0000060004749489, cu menţiunea „Musica Coronensis”.

Jugendbachchor, sau Corul de Tineret Bach al Bisericii Negre, s-a format în anul 1993 la iniţiativa dirijorului de atunci Eckart Schlandt şi este un ansamblu format din corişti de trei naţionalităţi şi opt confesiuni. Din anul 2004 el este condus de dirijorul Steffen Schlandt, alături de care a susţinut numeroase concerte în ţară şi străinătate, realizând un material audio („Lobsinget Gott, dem Herrn”) şi unul video („Jugendbachchor in concert”).

Acest concert este pentru Corul de Tineret Bach o avanpremieră pentru turneul pe care îl va susţine în perioada 4 – 8 decembrie în München (Germania). Turneul va cuprinde trei concerte de Advent pentru sprijinirea proiectelor din mediul rural iniţiate de Fundaţia Mihai Eminescu Trust şi va include prezentarea unui nou material multimedia al corului cu muzică şi imagini din zona Rupea.

—comunicat organizatori—