Cine e Mitică? (www.ilovebucharest.blogspot.com ) este un proiect de artă publică dedicat sărbătoririi a 550 de ani de atestare documentară a Bucureştilor.

Mitică, bucureşteanul “par excellence”, cum îl numea Caragiale, este în acest proiect un personaj-obiect de artă de mari dimensiuni, creat în această vară de 10 artişti ajutaţi de copii, studenţi şi liceeni voluntari, în cadrul atelierelor de creaţie din curtea Muzeului Municipiului Bucureşti.

Alte 9 personaje, ilustrând epoci diferite şi locuri încărcate de istorie din zona veche a capitalei, acum obiective culturale şi turistice, i se alătură într-un quest cultural ce se va desfăşura în 18-20 septembrie în Centrul vechi al capitalei.

ONG Fest este cel mai mare eveniment al societăţii civile româneşti, care îşi propune să promoveze comportamentul filantropic şi voluntar, precum şi participarea publică, mediind interacţionarea între ONG-uri şi iniţierea de parteneriate inter-sectoriale (civil, public şi privat).

Dacă ai peste 15 ani, eşti licean, student, lucrezi, dar ai şi ceva timp liber,

ai entuziasm, seriozitate, poţi lucra în echipă

şi vrei:

1. să iei parte la un eveniment cultural unic;

2. să câştigi experienţă de lucru în proiecte de artă publică; să contribui la campania de promovare a două ONG-uri şi a unui program de artă dedicat spaţiului public din oraşul tău;

4. ceea ce faci să aibă un impact social;

5. să cunoşti artişti şi manageri culturali;

6. să interacţionezi direct cu publicul,

atunci sună la 021 316 55 41 / 0723 404 617

sau completează formularul de voluntariat de pe www.ilovebucharest.org .

— Comunicat Asociatia din Pod—-