Tudor Chirilă: Muzică bună. Alta decât cea pe care o ascultăm azi.

K-gula: MJ-Master of Joy. Am plâns că nu am putut merge la concertele lui. Nu am fost fan, doar că în ziua în care am aflat că a murit, am avut senzaţia că din acel moment nu va mai exista muzică, fiindcă o dată cu dispariţia lui a murit şi aceasta. Ştiu cum atunci când auzeam Michael, nu puteam asocia cu niciun alt gen muzical. Era stilul Michael. A fost în primul rând cel mai mare suflet al tuturor timpurilor. Aş putea spune că în acest moment a murit şi mitul Peter Pan.Un copil ce ne-a înveselit până la ultima suflare. Scandalurile în care a fost atras, păleau de fiecare dată în faţa acestui monstru sacru. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Mihai Dobre, Şuie Paparude: Nu am fost la concertele lui din România, pentru mine era o chestie prea mainstream. Mi-au plăcut doar câteva piese. Cu câteva zile înainte să moară am mixat la un party Thriller şi Billy Jean, am pus chiar originalul, sunt bune rău, cel puţin ca producţie. În rest, tot respectul, but not my style.

Bogdan Burlăcianu, Fără Zahăr: Am fost un pic de fan Michael prin clasa a VI-a, când a scos albumul Dangerous şi pe care l-am avut pe casetă audio. Am avut şi postere cu el pe pereţi. Era în Dorohoi o croitorie care făcea chestii la comandă şi am avut un pulover cu faţa lui Michael. O flanea cu model, nu imprimeu ca acum. Pe sistemul goblenului. Era poza lui din Bad, desenata cu negru pe flaneaua maro. Dar, după aceea, a trecut vârsta, a trecut şi vremea şi eu am trecut la alte genuri şi alţi artişti.

E mare păcat ce s-a întâmplat cu el în ultimii ani. Hystory a fost super album, cu piese ca You are not alone, Earth song care de fiecare dată îmi dau fiori şi They don`t really care about us, o piesă făcută doar din secţiune ritmică şi care sună incredibil de bine având în vedere simplitatea ei. Dar uite că Invincible n-a mai fost la fel de susţinut şi încet –încet s-a dus cu capul săracul. Nu cred că ar mai fi fost în stare să facă ceva remarcabil. Timpul său a trecut. Însă moştenirea pe care a lăsat-o se vede în majoritatea muzicii pop sau r&b de astăzi, cărora le-a donat mult prin munca sa din anii `80 şi cred că e suficient atât.

Pentru mine Michael rămâne un inovator în muzică, capabil de piese cu orchestraţii care sparg regulile şi se autodepăşesc. E un reinventator al muzicii la nivel tehnic. A născut un gen muzical, aruncând limitele mai sus decât erau.

Nicu, Bere Gratis: Michael Jackson a fost şi este istorie…unul din cei mai mari artişti ai muzicii pop.

Claudiu Ştirbei, Les Elephantes Bizzares: Mi-a părut rău când am aflat despre moartea lui Michael, muzica sa a însemnat foarte mult pentru mine. Prima mea casetă cu muzică pe care am cumpărat-o pe la începuturile anilor `90 a fost cu Michael Jackson. Practic, pot spune, ca artist, că am fost şi încă mai sunt influenţat de muzica sa.

Alex, Rain District: Tot ce putem spune e că pentru noi a lăsat un exemplu ca şi reprezentaţie live şi compoziţii şi că vom asculta şi pe viitor piesele lui cu plăcere.

Dalma, Eurovision: Mă întristează faptul că Michael nu mai este printre noi. Este un semnal de alarmă că toţi suntem muritori. Nu cred că sunt mulţi care n-au auzit de Michael sau care n-au fredonat vreodată un refren de-al lui. Chiar şi acum, în timp ce scriu, aud pe plaja melodia Thriller. Muzica lui excepţională a ajuns în toate casele, figura lui a devenit un simbol, a avut cei mai mulţi fani din lume, era cel mai vânat om de către paparazzi, a fost un fenomen. A avut o carieră de vis dar puţini ştiu cât de greu este să fii în pielea unui astfel de persoane. Cine îl judecă pentru faptele lui, să se gândească mai întâi că nici cel care critică nu este perfect. Fără niciun dubiu, el a fost cea mai mare stea cât a trăit şi care va trăi mai departe prin muzica lui. Dumnezeu să-l odihnească!

Andrei, Indian Fall: Michael Jackson va rămâne printre noi pentru foarte multă vreme. Muzica sa a influenţat cultura pop/rock iar talentul său va fi mereu referinţă pentru artişti. Se vorbeşte acum peste tot despre Michael Jackson, despre ce a fost şi ce a ajuns…Michael Jackson înseamnă acele cântece pe care le ştim cu toţii, acele linii muzicale care nu seamănă cu nimic şi pe care le vor copia mulţi de acum înainte. R.I.P!

Vali, Grimus: Personal sunt foarte scârbit de faptul că, până la moartea lui, presa şi lumea îşi bătea joc de faptul că lui Michael i se desprindea nasul, iar acum absolut toţi îi declară iubire eternă. Dacă până la moartea lui toată presa se întrecea în a publica poze cât mai hidoase cu Michael, folosind un ton ironic, vedem azi doar poze decente, iar tonul e ridicător în slăvi. Pe lângă tristeţea pe care o simţim în faţa morţii unui om cu totul şi cu totul special, ar mai trebui să ne pună pe gânduri şi moralitatea noastră, a tuturor.

Oana Panazan, trofeul Joy Art Festival 2007: Ce a lăsat? Oarecum un gust amar. Este trist faptul că geniile sunt aclamate pentru ca apoi să fie hulite şi abia după moarte să le fie apreciate cu adevărat succesele şi munca. Eu personal încerc să nu îl judec pentru felul în care a ales să-şi trăiască viaţa. Negrii nu au fost respectaţi în vremurile succeselor lui, nici măcar atât cât sunt în zilele noastre. Numai el ştie ce gânduri şi frustrări l-au impins să facă toate acele operaţii. Îmi pare rău că a trebuit să-şi trăiască ultimii ani din viaţă aşa cum i-a trăit.

Alinesku, All That Follows: Cred că au fost puţine inimi pe planetă care nu au plâns în ziua când Michael s-a stins. Am crescut şi cu muzica lui, l-am admirat, l-am preţuit ca pe un adevărat geniu muzical. Îmi aduc aminte de copilărie când toceam banda de magnetofon pe Smooth Criminal şi când încercam să aprind bucăţile de bordură păşind ca în Billie Jean. În aceste momente te gândeşti că viaţa nu mai este frumoasă însă Michael nu a făcut altceva decât ne-a părăsit pe noi muritorii… pentru a deveni nemuritor.

Ce a lăsat Michael în sufletul tău? Poţi împărtăşi sentimentele alături de cei care vor organiza pe 4 iulie 2009, cu începere de la ora 11, un Marş auto In memoriam Michael Jackson, pe traseul Calea Bucureşti- Saturn-Zizinului- Livada Poştei şi retur.

Avem dreptul să mai plângem după Michael, mulţi ani de acum încolo.