Criteriile ce vor sta la baza selecţiei sunt: originalitatea creaţiei, dinamismul- fluenţa scrierii, capacitatea de sinteză şi încadrarea în minim o pagină sau maxim cinci– scris Times New Roman, caracter 12 cu spaţiu 1.5. În final se vor accepta 36 de participanţi.

Cei selectaţi vor trebui să achite o contribuţie de participare de 350 de lei. Aceasta include cazare, masă şi mapa de participare. La finalul taberei se va organiza o petrecere de la care nu vor lipsi surprizele şi premiile!

Dar, într-un fel sau altul, acest anunţ se adresează, în special, părinţilor. Ei sunt cei care trebuie să-i încurajeze pe copiii lor să-şi dezvolte talentul de a scrie. Pentru că în zilele de tabăra se va munci pe brânci. Vor fi şi jocuri, dar de creaţie. Nu este de neglijat nici faptul că participarea la o astfel de tabăra este un mijloc de dezvoltare a abilităţilor de comunicare şi exprimare. Cei timizi, îşi descoperă încrederea de sine. Cei îndrăzneţi, forma limitelor. În cele din urmă, orice ar deveni, fiecare va trebui să se scrie, să se exprime. Iar dacă va putea face acest lucru cât mai aproape de perfecţiune, de ce să-l împiedicăm?

Mai mult, pentru ca efortul lor să fie pe deplin recunoscut, participanţii vor primi diplome acreditate de Ministerul Educaţiei şi de Uniunea Scriitorilor. Sesiunile de lucru se vor împărţi pe trei ateliere: poezie, proză şi teatru. Ele vor fi coordonate de şase absolvenţi ai Masterului de Literatură şi Comunicare din cadrul Universităţii Transilvania Braşov. Vor fi de asemenea şi cursuri susţinute de invitaţi speciali, scriitori de marcă ai generaţiei `80 şi profesori universitari.

Tabăra de creaţie- Lumina de Avarie este coordonată de prof. poet Daniel Puia-Dumitrescu şi se va desfăşura în perioada 18 – 23 decembrie 2008, la tabăra şcolară şi pensiunea “ La copilu` ” din Predeal.

Pentru mai multe detalii accesaţi http://luminadeavarie.blogspot.com. Atenţie, perioada de înscriere se încheie pe 30 noiembrie 2008!

Formular de aplicare