Ne-am hotărât să deschidem o lista cu pelicule care credeţi că ar trebui vizionate în cadrul serilor de film de la Şcoala de Vară de Jurnalism. Ca atare, tematica filmelor trebuie să privească domeniile mass-media, să prezinte jurnalişti la datorie sau modul în care viaţa privată a unui ziarist se împacă cu viaţa sa profesională. Desigur, suntem deschişi către alte păreri.

Tocmai de aceea se lansează aceasta listă care se poate transforma uşor într-o scrisoare deschisă către viitorii oameni din massmedia. Ce ar trebui să cunoască ei, din punctul vostru de vedere? Ce ar trebui să nu uite? Ce ar trebui să jertfească? Într-un cuvânt, părerea voastră despre jurnaliştii de azi, de ieri şi de mâine.

Vă propunem aşadar un dialog. Lăsaţi mesajul vostru către cei ce vor fi participanţi la această şcoală de vară. Argumentaţi părerea voastră cu un film, spuneţi-ne titlul şi o scurtă descriere a sa. Dacă nu cunoaşteţi vreun film, ne vom mulţumi numai cu părerea voastră. Spuneţi-ne doar ce vă deranjează cu privire la jurnalişti?

Îndrăzneşte să vorbeşti şi tu, ascultătorule!