Proiectul «File de sticla- atelier de creatie literara si interpretare artistica » organizat de Alianta Organizatiilor Nonguvernamentale de Tineret din Romania- A.O.N.G.T.R. – in 2007, a adunat la un loc 10 omuleti pentru un maraton de teatru- timp de o saptamana, sesiuni de scris scenariu si de interpretat. Finalul a fost atunci unul fericit- o reprezentatie pe scena festivalului international de arta pentru tineret, editia a IV-a, Joy Art Festival.

Anul acesta, ne-am gandit ca ar fi frumos sa contiunam cu teatrul. Ne-am dat seama ca ne-a placut pe scena. Ca nu am spus tot. Suntem plini de viata si de vise, niste omuleti care vor foarte multe de la societatea din ziua de azi, pe scurt, niste mici artisti.

De ce ne numim «Cioburi»? Pentru ca suntem de ici si de colo. Unii sunt de la proiectul de anul trecut, altii, voluntari de la A.O.N.G.T.R. Astfel ca filele de sticla s-au transformat in cioburi. Si pentru ca lucrul in echipa este cea mai buna solutie, uite ca s-a pus pe roate un nou proiect, un nou scenariu, un nou vis- «Autobuzul 69».

Scenariul si regia sunt rezultatul unui efort comun. Este important de mentionat ca totul s-a pregatit cu mare meticulozitate in aproximativ trei saptamani. Si pentru ca am pomenit de scenariu, sa va povestesc in doua-trei cuvinte despre ce e vorba. 5 personaje se confrunta cu dileme in dragoste, daca la inceput totul pare linistit si calm, drumurile iau o cu totul alta intorsatura. Sfarsitul lamureste toate confuziile create. Se va vorbi despre iubire asadar, insa alte sentimente si strategii de viata isi vor face si ele loc. Este, in cele din urma, o poveste de Dragobete. Una presarata cu umor, din cand in cand.

Nu am sa uit sa le multumesc acum celor care ne-au oferit o mana de ajutor in demararea acestui mic proiect. Si acum sa incep: ii multumesc mamei ca m-a nascut, si tatei ca a ajutat-o pe mama sa ramana insarcinata… nu glumesc… Insist sa-i multumesc lui Mircea Valean ca ne-a primit in locatia sa, si nu in ultimul rand colegiilor de trupa, care mi-au suportat toanele si fitele… Si voua, celor care veti veni sa ne fiti alaturi si sa ne aplaudati.

Ah, locatia? In Club Scena! Trebuie sa stii ca intrarea e libera si ca va fi in jurul orei 20 si ceva, pe 21 februarie 2008. Noi va asteptam cu mari emotii. Noi: Ancuta, Diana, Florin, Ioana, Sorin si eu.

Va asteptam! La modul personal !

###

Bianca Dejanu