Fundaţia RAA- Romanian Angel Appeal – din Bucureşti a reuşit sã demareze acest festival având sprijinul unor oameni de afaceri, a unora din societatea civilã şi a altora din presa scrisã şi audiovizualã.

Artişti din alte ţãri şi de la noi, consacraţi sau amatori sunt la festival pentru a umple cu emoţie, bucurie şi talent câteva zile din viaţa noastrã, începând de azi pânã pe data de 2 decembrie.

Mai trebuie acum un public care sã le demonstreze organizatorilor şi participanţilor cã lumii, totuşi, nu îi este indiferentã suferinţa semenilor ei, ba chiar mai mult, ştie sã aprecieze efortul pe care aceştia îl fac pentru a dãrui un strop de frumuseţe în gând şi-n suflet.

Iatã programul acţiunii:

Photo&AIDS ( 28 noiembrie – 1 decembrie, între 10 – 18, locaţie: ARCUB, str. Batistei nr. 14- , vis-a-vis de Ambasada SUA )

– „Moştenirea ascunsã”– de Hazel Thomson, Anglia, 2004

– „Lumea vãzutã prin ochii mei”- colaj de fotografii realizat de tineri seropozitivi, pentru concursul organizat de UNOPA, 2006

Ads&AIDS ( 29 noiembrie, între 10.00 – 18.00, locaţie: ARCUB, str. Batistei nr. 14 – vis-a-vis de Ambasada SUA )

– 2 ore de spot-uri sociale de cea mai buna calitate din România şi din lume, exclusiv pe subiecte precum: HIV/SIDA, ITS, consum de droguri.

Theatre&AIDS ( 30 noiembrie, de la ora 19.00, locaţie: ARCUB, str. Batistei nr. 14- vis-a-vis de Ambasada SUA )

– premierea concursului "Este mai uşor să previi decât să combaţi infecţia cu HIV/SIDA” organizat de Primãria Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu RAA şi ARAS;

– „6 personaje în cãutarea unui public cald”, piesã de teatru interactiv, trupa de actori de la ARAS.

Film&AIDS ( 1 decembrie, de la ora 20.00, locaţie: Casa de Culturã a Studenţilor, Calea Plevnei nr. 61, Bucureşti)

– filmul RENT, 2005, premierã în România, „opera rock consideratã HAIR-ul anilor `90, având un succes fenomenal pe Broadway […] nu este un film despre SIDA, droguri, oamenii strãzii şi homosexualitate. Este un film despre viaţã. „

Music&AIDS ( 2 decembrie, de la ora 17.30 locaţie: Casa de Culturã a Studenţilor, Calea Plevnei nr. 61, Bucureşti)

– concert cu Viţa de Vie, Omul cu Şobolani, Sarmalele Reci, Zob, Simona Radu, Florin Chilian şi Byron ( melodiile remixate vor fi de pe albumul „Nobody`s Child”, 1990, realizat de George Harrison cu artişti precum Sir Elton John, Dave Steward, Mike and the Mechanics, Steave Wonder şi Guns n’ Roses )

Festivalul va celebra în data de 1 decembrie, Ziua Mondialã Anti-SIDA, fiind dedicat campaniei naţionale de combatere a discriminãrii persoanelor seropozitive „ Deschide-ţi inima. Sunt la fel ca tine!”.

Un festival ce îşi propune, în cele din urmã, un singur mesaj: „printr-un efort comun putem face HIV/SIDA sã rãmânã doar subiect de artã.” ( Claudia Cãtanã )

De dragul cui ai putea sã nu mergi?

###

Fundaţia RAA – 021- 323 68 68, office@raa.ro, Claudia Cãtanã, 0721252224

ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti

ARAS- Asociaţia Românã Anti-SIDA

UNOPA- Uniunea Naţionala a Organizaţiilor Persoanelor Afectate HIV/SIDA