Salonul se va desfăşura în cadrul Târgului Internaţional „Gaudeamus-Carte de învăţătură". Cu această ocazie vor avea loc ateliere de lucru, conferinţe pe diferite domenii ale culturii, artei, ştiinţei şi tehnologiei, expoziţii de invenţii şi idei, mese rotunde şi dezbateri.

Deschiderea salonului va avea loc miercuri, 21 noiembrie 2007, orele 13.00, la standul special amenajat în cadrul Romexpo.

Cu această ocazie Autoritatea Naţională pentru Tineret lansează un concurs de creaţii pentru tinerii cu vârsta cu prinsă între 16 şi 30 de ani.

Creaţiile expuse în cadrul Salonului Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret vor fi cele ale tinerilor participanţi la Concursul Salonului Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret-2007.

Tinerii trebuie să-şi trimită în perioada 7 – 24 octombrie 2007 creaţiile pentru una din temele concursului.

Acestea au o largă deschidere şi urmăresc să promoveze partea de creaţie şi inventică a lucrărilor:

1) Ştiinţe aplicate

2) Informatică aplicată

3) Design

Tot în perioada Salonului, dar în afara concursului se va organiza şi o expoziţie de colecţii inedite unde, de asemenea, tinerii interesaţi se pot înscrie şi pot participa.

Tinerii interesaţi de acest concurs sau de participarea la expunerea de colecţii, vor trimite pe adresa de e-mail: concurs@e-tineret.ro, următoarele:

1) Curriculum Vitae

2) Descrierea lucrării şi, după caz, poza lucrării în format COREL

Termenul limită de înscriere la concurs este data de 24 octombrie 2007 orele 16.00.

Autoritatea Naţională pentru Tineret oferă transport, masă şi cazare celor selectaţi.

Selecţia lucrărilor participante va fi făcută de jurii formate din specialişti ai domeniilor, cei ce vor fi selectaţi în urma concursului vor trebui să participe la Salon cu macheta sau prototipul invenţia/creaţia/inovaţia.

Cele mai bune şi interesante lucrări, pe fiecare tematică, vor fi premiate la finalul manifestării, în cadrul unei festivităţi, în prezenţa preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Tineret, KÁROLY BORBÉLY.