Din acest motiv am hotărât să scriu acest articol în care să prezint câteva modalităţi de a realiza acest lucru.
De ce PDF? Deoarece cu fişierele text (*.txt,*.rtf,*.doc etc) pot
apărea probleme de compatibilitate între programe diferite sau chiar la
acelaşi program la versiuni diferite.
Voi începe cu cel mai "Complicat" procedeu şi anume editarea documentui în Corel Draw. Programul Corel Draw are o opţiunea publish to PDF (File->Publish to PDF). De ce spun că acesta e cel mai complicat mod? Deoarece mulţi nu au Corel Draw iar din cei care îl au puţini ştiu să îl folosească pentru a realiza exact ceea ce doresc. Deasemenea alt mod complicat de a realiza acest lucru este prin folosirea suitei Adobe (Photoshop, Illustrator, PageMaker) care oferă posibilitatea de a salva fişierul ca PDF.
O altă modalitate de a crea PDF-uri este valabilă pe situl oficial al firmei Adobe la adresa http://createpdf.adobe.com/, unde se pot crea gratuit 5 PDF-uri sau un număr nelimitat, contra cost.
O a III-a posibilitate, care este după părerea mea şi cea mai simplă şi la îndemâna orcui şi este şi gratuită, este folosirea convertoarelor. Cele mai eficiente le puteţi găsi la adresele http://www.primopdf.com/, http://www.pdf995.com/,http://www.cutepdf.com/Products/CutePDF/writer.asp şi multe altele. Eu am folosit toate cele 3 programe care le găsit pe siturile de mai sus şi pot spune că sunt mulţumit de rezultate, având foarte puţine probleme la conversia din PDF în DOC, în special la tabele.
Sper să vi se pară uşor de utilizat şi să puteţi converti ceea ce doriţi în PDF.