Ediţia din acest an se adreseazã tuturor tinerilor cu vârsta între 17 şi 25 de ani, de oriunde din România, elevi sau studenţi, fãrã practicã în jurnalism.

Organizatorii pregãtesc un program care sã cuprindã cursuri, dezbateri, vizite la sediile redacţiilor, jocuri de rol şi lucru pe ateliere, respectiv pentru televiziune- prezentator emisiuni, pentru radio- redactor muzical şi pentru ziar- redactor .

Contribuţia pentru participare variazã în funcţie de solicitant dupã cum urmeazã: pentru cei cu domiciliul în Braşov suma de 30 lei iar pentru cei care sunt voluntari AONGTR& ATZ suma de 20 lei. Cei care sunt din alte localităţi nu plătesc nimic şi dacă vor dori să li se asigure cazare şi masă atunci, vor primi o oferta specială din partea organizatorilor.

Pentru înscrieri se trimite la adresa atzbrasov@gmail.com formularul de aplicare completat şi o fotografie. Respectivul formular, se poate solicita şi la adresa de email menţionată. Deadline-ul de înscriere este 31 iulie a.c.

In urma frecventării şcolii de vară de jurnalism se obţine experienţă practică în mass-media, cunoştinţe teoretice cu privire la jurnalism, experienţa lucrului în echipă şi diplomă de participare.

Se asigură suport de curs şi materiale tehnice pentru realizarea activităţilor practice. Totodată vor fi invitaţi lectori atât din Braşov cât şi din Bucureşti.

Pentru că rezultatele primei ediţii nu au întârziat să apară – unii lucrează acum în presă, alţii şi-au lărgit orizontul de cunoştinţe, cineva şi-a găsit perechea visată- se speră ca ediţia din acest an, să aducă o şansă în plus tinerilor ce vor să facă parte, măcar pentru o săptămână, din a patra putere în stat.