Alianţa Organizaţiilor Nonguvernamentale de Tineret din România- AONGTR- lanseazã din luna mai 2007, pentru prima data la Braşov, un atelier de creaţie literarã, pentru tineri între 15 şi 25 de ani, numit “Lumina de avarie”.

Obiectivele acestuia vor cuprinde:

– training- teorie literarã în genere

– sã învãţãm cum sã citim şi sã interpretãm un text literar

– citire de poezii – creaţii contemporane

– jocuri tematice

– creaţie de poezii, prozã, scenariu

– prezentare creaţii proprii

– feed-back-> comentarii la textele tale şi ale altora

– informare şi implicare în evenimentele culturale ale Braşovului

– participare la o operã colectivã

– invitaţi speciali

– recitaluri în pub-uri

– tabãrã de creaţie literarã

– publicare a unui volum colectiv

Coordonatorul ştiinţific al proiectului este prof. drd. Daniel Puia-Dumitrescu care de la bun început mi-a mãrturist cã el crede în tinerii de azi, fapt pentru care acest atelier de creaţie literarã se va dovedi a fi unul extraordinar din toate punctele de vedere.

Dacã ţi-am stârnit interesul, atunci alãturã-te participanţilor! Trimite o scurtã motivaţie la luminadeavarie@yahoo.com menţionând daca ai sau nu posibilitatea de a te implica într-un proiect pe o perioada de cel puţin un an de zile.

Inscrierea se poate face până la data de 30 aprilie a.c., la adresa de email menţionată, respectiv, luminadeavarie@yahoo.com . Se vor accepta 40 de cereri. Apoi, în decursul lunilor mai-iunie, se vor selecta dintre participanţi 20 de tineri ce au dovedit interes şi capacitatea de a se implica în atelierul de creaţie. Nu se percepe taxă de participare.

Vă aşteptăm pe toţi cei care iubiţi arta literară!

“Iubirea nu se poate suporta ci numai suferi”- E. Cioran.