Artistul Mihai Moiceanu isi propune din nou sa fie un ochi, spre a reda mai departe, pentru cei care nu pot ajunge niciodata in locurile unice si incredibile ale planetei noastre. Astfel, ne expune povestea ALPIlor asa cum nimeni altcineva poate nu a mai facut-o! O poveste care se dezvaluie prin intermediul jocului oglinzilor, norilor ce fieb ca intr-un cazan si a prapastiilor ametitoare ce dau fiori de gheata.

Expozitia se prezinta parca sub forma unei lectii pure de geografie ce imbina gheata cu culoarea, salbaticul cu aventura si miscarea cu povestea caci ea a luat nastere in urma a doua expeditii in muntii ALPI, desfasurate in 2005 si 2006. Profesorii care predau aceasta lectie sunt: Chamonix – Mont Blanc si Zermat – Matterhon in toata splendoarea lor, personaje cu traditie in acest domeniu de vreme ce Chamonix – Mont Blanc este locul unde s-a nascut ALPInismul, iar Materhon este ultimul mare varf cucerit in ALPI.

Povestea consacrarii acestor doi batrani incepe in 1780 cand Horace-Bénédict de Saussure (considerat astazi parintele ALPInismului), aristocrat elvetian, fizician si calator in ALPI se intalneste cu Michel Gabriel Paccard, medic torinez, pasionat de botanica si minerale. Amandoi, amatori de escalade declanseaza cursa pentru escalada Mont Blancului – la acea data necucerit. Pe 8 august 1786, Paccard reuseste sa faca prima ascensiune. Consacrarea Chamonix-Mont Blanc (adaugarea numelui de Mont Blanc are loc in 1916) la scara internationala are loc odata cu primele Jocuri Olimpice de Iarna care au loc in 1924 si este continuata de mii de aventurieri in fiecare an.

Aceasta istorie ne este accesibila acum prin arta surprinderii clipelor magice si unice in 50 de fotografii ce se desprind parca dintr-un paradis nemaivazut.

Daca doriti si dumneavostra sa va aventurati in muntii ALPI aveti ocazia de a o face intre 21 februarie si 4 martie 2007 de marti pana duminica intre orele10:00–18:00.Expoziţia poate fi vizitată şi online la adresa: http://www.cameramm.ro la sectiunea artistic/expo.