Cum si Radio 21 a implinit un an, era normal sa se procedeze la fel. Nu ma refer la partea cu mancatul anului de viata, ci la partea cu petrecerea. Si daca la nastere, adica acum un an si cateva zile, petrecerea a fost in aer liber, acum era imperios necesar sa se intample la fel.

Piata Sfatului a fost locul unde lumea a venit sa-i ureze „La Multi Ani!” radioului. Data a fost 22 Decembrie, 2005. si lumea a venit. In jurul orei 17:00, piata era aproape plina. Spectacolul a inceput cu mosu’. Cum care mos? Pai nu suntem in sezonul cadourilor? Pardon, al sarbatorilor de iarna. Mos Craciun. Si nu singur! Cu partenera sa de viata. Sau o fi doar din motive de marketing. Ma rog, sa nu ma abat prea mult. Cu a sa craciunita. Nu am scris cu majuscula deoarece, cred, nu e nume propriu. Daca nu e nume propriu, atunci cum stii care e? Iti zic eu. E cea originala. Dar mosul nu putea sa prezinte spectacolul singur. Nu e din echipa radio, nu din alt motiv. El a fost doar invitat. Maestrul de ceremonii a fost Dan Ghita, unul din oamenii de frunte ai radioului.

In acelasi mod in care a venit, mosul a si plecat, adica repede. Probabil sa-si tuneze sania pentru noaptea de Ajun. Si in locul lui a venit generatia tanara. Reprezentata in prima faza de Tudor Ionescu si DJ Star, nu, nu le-am uitat, si cu cele doua dansatoare ale lor. Popular cunoscuti ca Fly Project. Cantarea lor a durat cam 45 de minute, poate spre o ora. Cert e ca publicul a apreciat prestatia lor. Dupa sesiunea de poze si autografe de langa scena, Fly Project au plecat.

Din nou Dan Ghita, cateva cuvinte, si iar muzica. Acum fetele de la Heaven iau „cuvantul”. Cele trei au incantat publicul cu prezentele si cu muzica lor. Dupa ce au incheiat recitalul, a fost randul echipei Radio 21 sa urce pe scena, in aplauzele publicului. Spectatorii au putut sa vada oamenii radioului. Cei care au lipsit au fost cei din echipa tehnica, deoarece lucrau la buna desfasurare a spectacolului. Cel mai nou membru al echipei a fost, cel putin pentru public, nu ca ar avea timp sa se ocupe de radio, chiar gospodarul Brsovului, ridicatorul de leagane in parcuri si intemeietorul de intersectii, primarul minunatului nostru oras, George Scripcaru.

Odata cu retragerea „21-istilor”, pe scena a urcat trupa – habar nu am de ce i se spune trupa cand, de fapt, e compusa dintr-o solista si doua dansatoare – Blondy. Fetele au cantat – cel putin una dintre ele – si au incantat publicul pret de aproape o ora.

Deja stii cum merge treaba. Coboara trupa, urca Dan Ghita, vorbeste, intra altii. Si din nou au fost altele. Ramona si, ai ghicit, dansatoarele sale au preluat sarcina de entertainer-i. Recitalul a tinut cam o jumatate de ora.

Sefu’ de la 21 urca iar si ii prezinta pe ultimii invitati ai serii, Akcent. In uralele spectatorilor, mai bine zis spectatoarelor, baietii au urcat pe scena intr-un nor de fum care, alaturi de lumina slaba le scotea pe fetele din public din minti. Ei au cantat ceva mai mult. Cred ca au depasit o ora.

Cand si ei au terminat, dupa ce s-a multumit publicului pentru prezenta, un superb foc de artificii a luminat centrul istoric al Brasovului de parca era noaptea dintre ani.

Petrecerea a continuat pana dimineata pentru cei de la 21 intr-un local din Brasov al carui nume nu cred ca am voie sa-l pronunt din motive de marketing. Dar asta e o alta poveste.

Asteptam cu nerabdare implinirea urmatorului an de radio. Inca nu stiu daca sunt ceva festivitati traditionale pentru doi anisori, dar sigur gasim noi ceva pentru la anu’. Si daca nu gasim, inventam!

Era sa uit, fie ca anul nou sa te gaseasca bucuros si sa arunce cu noroc dupa tine!