Pe masura ce Europa devine din ce in ce mai mare si mai aproape de noi, devine tot mai important sa promovam in randul tinerilor ideea a ceea ce inseamna de fapt Europa, iar pentru aceasta sa le dezvoltam o cultura civica pozitiva. Pentru a intelege bine ceea ce implica Europa si identitatea europeana, tinerii trebuie a fie informati in special asupra a ceea ce inseamna sa fii cetatean al Europei, ce fel de drepturi si obligatii au cetatenii Europei si cum ar trebui sa se comporte pentru a fi „buni cetateni”.

Societatile contemporane ofera mai multe cai de acces la diferite resurse pe care sa se construiasca identitatea locala, nationala sau europeana. Integrarea tarii noatsre in UE va aduce o schimbare majora in viata societatii, nu numai asupra institutiilor statului, dar si asupra vietii societatii civile.

Acest proiect se deruleaza sub forma unor manifestari dedicate Zilei Tineretului (2 Mai 2005) si Zilei Europei (9 mai 2005), in perioada 2 mai – 9 mai 2005.

Manifestarile se vor desfasura la Centrul de Tineret Brasov, vor fi derulate de tineri si pentru tineri. Pe tot parcursul acestei perioade, se vor organiza manifestari si activitati dedicate Zilei tineretului: prezentari, discutii interactive, concursuri, ateliere artistice (pictura, sculptura, decoratiuni), etc. Participantii la aceste manifestari vor fi tineri care deja urmeaza activitatile cluburilor de pictura, sculptura si decoratiuni din cadrul Centrului de Tineret, tineri care se vor inscrie la diferitele manifestari in urma anunturilor postate la Centrul de Tineret de Asociatia AtelieR. In aceasta saptamana, fiecare zi va fi dedicata unui anumit tip de activitate, iar ultima zi va fi dedicata premierilor celor mai activi participanti.

Sunt asteptati toti tinerii brasoveni!